Άστρος Κυνουρίας

6974900953

info@koinotita-astrous.gr

Σύντομα θα γίνει επισκέψιμος παραδοσιακός νερόμυλος στον Αγιάννη στο μονοπάτι του “Parnon Trail”

Share on facebook
Στον παραδοσιακό νερόμυλο, ιδιοκτησίας της οικογενείας  του κ.κ Νεκτάριου & Μαρίνου Δικαίου στον Πρόδρομο στο χωριό του Αγιάννη,επισκέφθηκε ο πρόεδρος της Κοινότητας Άστρους κ.Κώστας Μπάρλας,με σκοπό να συνεννοηθεί με τον ιδιοκτήτη ,για το πώς μπορεί να γίνει επισκέψιμος ο νερόμυλος μετά  από τις απαραίτητες επισκευές αναστύλωσης. Να σημειώσουμε ,ότι δίπλα από εκεί περνάει το μονοπάτι του “Parnon Trail”και θα μπορούν να το επισκεφθούν δεκάδες περιπατητές.

Ο κ.Δικαίος ενθουσιάστηκε με την ιδέα και προθυμοποιήθηκε ο ίδιος να αναλάβει τις επισκευές,ώστε με ασφάλεια να μπορούν οι επισκέπτες να δουν τον νερόμυλο.Στην συνάντηση αυτή,παραβρέθηκε και ο δ/σ κ.Γιάννης Δαλιάνης. Ο Νερόμυλος χρονολογείται ότι κατασκευάστηκε το 1845 και Περιμένουμε σύντομα να ξεκινήσουν οι εργασίες και να δούμε από κοντά πώς το νερό από την πηγή του Προδρόμου κινούσε παλιότερα τον Μύλο.

 

Να σημειώσουμε, οτι τα Μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγιάννη πρωτοστάτησαν στην διάνοιξη του μονοπατιού “Parnon Trail”σε συνεργασία με την Κοιν Σ.Επ 5ΝΤΕ που είχε αναλάβει αυτό το κομμάτι του έργου της Περιφέρειας.

 

Περισσότερα  astros-kynourianews.gr