Άστρος Κυνουρίας

6974900953

info@koinotita-astrous.gr

ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ: Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 έναρξη ψεκασμών στη Δημοτική Κοινότητα Άστρους.

Share on facebook

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

 

  Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας, ενημερώνει τους ελαιοπαραγωγούς των Δήμων Βόρειας και Νότιας Κυνουρίας, ότι ξεκινούν δολωματικοί ψεκασμοί για το πρόγραμμα δακοκτονίας, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

  Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024 έναρξη ψεκασμών στις Κοινότητες Ξηροπηγάδου και Λεωνιδίου.

  Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024 έναρξη ψεκασμών στη Δημοτική Κοινότητα Άστρους.

  Σάββατο 6 Ιουλίου 2024 έναρξη ψεκασμών στην Κοινότητα Μελιγούς.

  Τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα που θα χρησιμοποιηθούν στην εφαρμογή των δολωματικών ψεκασμών είναι FORZA 10 CS (δραστική ουσία : Lambda-cyhalothrin) και DACUS BAIT 100 .

  Καλούνται οι ελαιοπαραγωγοί των οποίων τα κτήματα βρίσκονται στις ανωτέρω Κοινότητες να παρευρίσκονται στους ελαιώνες τους κατά τη διάρκεια των ψεκασμών (περίπου 6։10 -9:30 π.μ.) και να ανοίξουν τυχόν περιφραγμένα κτήματα, ώστε να μην μένουν εστίες αψέκαστων περιοχών.

  Για την ασφάλεια των συνεργείων οι παραγωγοί οφείλουν να έχουν καθαρίσει τα κτήματά τους από διάφορα εμπόδια και ζιζάνια, ώστε να είναι ευδιάκριτο το έδαφος του ελαιώνα.

 Οι μελισσοκόμοι και οι κτηνοτρόφοι να απομακρύνουν τα μελισσοσμήνη τους και τα ζώα τους από τις ψεκαζόμενες περιοχές, προς αποφυγή τυχόν δηλητηριάσεων.

  Στους βιοκαλλιεργητές επισημαίνεται ότι θα πρέπει να σημάνουν κατάλληλα τα κτήματά τους, για την αποφυγή ψεκασμού από τα συνεργεία δακοκτονίας.

  Οι ψεκασμοί θα ξεκινήσουν στις παραπάνω αναφερόμενες ημερομηνίες εφόσον οι καιρικές συνθήκες είναι ευνοϊκές για την πραγματοποίηση τους. Σε περίπτωση αλλαγής   του προγράμματος για οποιοδήποτε λόγο θα ενημερωθείτε με νεότερο δελτίο τύπου.

  Για περισσότερες πληροφορίες οι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 2710226946, 2755029121, 2757022212.

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Αρκαδίας