Άστρος Κυνουρίας

6974900953

info@koinotita-astrous.gr

Το “Λαογραφικό μουσείο” του Αγίου Ιωάννη (Αγιάννη) Κυνουρίας

Share on facebook

Πρόσφατα την  13ην Αυγούστου 2021 εγκαινιάστηκε το πολιτιστικό κέντρο του Αγιάννη που  περιλαμβάνει λαογραφικό μουσείο , έκθεση θεάτρου Σκιών και  δανειστική βιβλιοθήκη. (δείτε εδώ)

Μια υπέροχη δουλειά , όπως είπε ο πρόεδρος του εξωραϊστικού συλλόγου του Αγιάννη  κ.Στράτης Δαλιάνης , είναι έργο μιας ομάδας ανθρώπων που βοήθησαν να γίνει. Τα μέλη του εξωραϊστικού σύλλόγου  Αγίου Ιωάννη  και οι φίλοι του Αγιάννη έμπρατα από αγάπη και υπερβολικό ενδιαφέρον  για το χωριό μας και τον τόπο μας έκαναν ότι μπορούσαν με το χρόνο τους και τις προσφορές τους, χωρίς εξουσίες, στατικές μελέτες  και σφραγίδες.

 

Το λαογραφικό μουσείο στεγάζεται στο  νέο δημοτικό σχολείο του Αγιάννη που κτίστηκε την δεκαετία του 1960, στην είσοδο του χωριού στη θέση “Κουτρί” ,στο χώρο που ήταν “η φημισμένη καλλιμάρμαρος  Σχολή Καρυτσιώτη ” ,που καταστράφηκε ολοσχερώς το 1826 από τον Ιμπραήμ.

 

Το μουσείο είναι ανοικτό  κάθε καλοκαίρι,  άν επιθυμεί κάποιος  να μάθει περισσότερα η να το επισκεφτεί μπορεί να τηλεφωνήσει στο 6973738850, κος Στράτης Δαλιάνης.

 

 

 

 

 

 

 

ΑΡΧΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Απο τους συνεργάτες μας

 

astroskynouria.news.gr– Φώτης Τζιβελόπουλος   

 

astrosgr.com – Γιάννης Κουρόγιωργας